Glad alla hjärtans dag!

Hade jätteroligt igår med Josefin och Sanna. Dom åkte hem sent på kvällen så jag är ganska trött idag.
Snart ska jag i alla fall in i duschen och idag skulle jag ju egentligen ha gymmat men känner mig fortfarande inte helt frisk. Så Miranda kommer hit, så jag blir inte helt ensam på alla hjärtans dag i alla fall.
 
Har inte så mycket mer att skriva så här kommer några bilder från igår! 

 
 

Dagens planer

Hej! 

Idag känner jag mig inte alls lika sjuk som jag gjorde igår. Så det känns jättebra. För jag hade nämligen bestämt att vara med två av mina goa kompisar idag. Vi ska ut och köpa godis och sen ska vi hem till mig och kolla på film och prata! Kommer bli så skönt att träffa mina kompisar igen. Har kännt mig helt isolerad från omgivningen medans jag har varit sjuk.

I morgon ska jag nog till gymmet och sen har jag inget annat bestämt. Vi får se vad jag hittar på. Just nu sitter jag i alla fall och sminkar mig. Jag har precis plattat håret och det känns så härligt att ha rakt hår igen. Jag har ju egentligen ganska vågigt hår men jag trivs bättre i det när det är rakt. Aja nu ska jag fortsäta göra mig i ordning, så att jag hinner. 


Vill bli frisk

Hej! Jag är verkligen sjukt trött på att vara sjuk. Jag hade planerat att jag skulle gymma hela sportlovet för att verkligen komma igång med träningen. Men nu går ju inte det så jag får bara ta det lugnt och vänta på att jag ska bli bättre. Har i alla fall försökt göra det bästa av situationen genom att sätta på mig pappas goa hoddie som är några storlekar förstor men det gör ju saken bara bättre, leta inspiration på weheartit och läsa mysiga bloggar. Vad brukar ni göra när ni är sjuka?
 

Frukost.

God morgon! Vaknade tidigt idag och gick direkt in i duschen, jag älskar att duscha på morgonen. Det är så skönt och man blir piggare, tycker jag!
Idag är det fettisdagen och jag ska lite senare baka semlor till hela familjen, mums. Det finns inget som jag älskar mer en semlor. Förutom det ska jag inte göra något mer idag, måste vila och ta det lugnt för jag är sjuk. Inte så jätteroligt, men det är inte så mycket att göra åt.
Nu ska jag äta lite frukost och jag hoppas ni alla får en bra dag.
 
 

American pancakes

Hej på er! Åkte hem från skolan idag för att jag hade så ont i magen. Det har som tur gått över nu. Så jag ska till skolan i morgon igen. Det tycker jag är skönt, för jag hatar att vara sjuk. Särskilt nu när det snart är sportlov! Ska precis äta lite pannkakor. Är verkligen vrålhungrig, det ska bli så gott! Jag har inte ätit sen halvåtta i morse. När jag har ätit ska jag nog sätta mig och göra matteläxan. Önska mig lycka till! 


Var nöjd med dig själv!

Tips för bättre självförtroende! 
 
1. Låt din kropp bli din bästa vän
 
Bete dig mot din kropp som du gör mot någon du tycker om. Arbeta med kroppen i stället för mot. Då börjar du också ta bättre hand om den.
 
 
2. Vårda din kropp
 
Skriv ner allt du vill göra för att visa att du bryr dig om din kropp och när du tänker göra det. Det kan vara att beställa fotvård, gå till tandläkaren, gå på massage, ta avslappnande bad i väldoftande oljor, smörja in huden med sköna krämer, dra ner på arbetstakten eller ta en skogspromenad.
 
 
3. Bli medveten om och tänk mer på enskilda kroppsdelar
 
Fråga dig till exempel: Vilken musik längtar öronen efter att få höra? Var gillar fötterna bäst att få promenera? Hur vill håret känna sig? Vad vill händerna beröra eller skapa? Vilka dofter vill näsan känna eller vilken dans längtar dina höfter att få röra sig till?
 
 
4. Städa i garderoberna
 
Släng eller ge bort allt som är för litet, för stort, för gammalt eller sånt du aldrig använder. Det troliga är att det inte kommer till användning. Du får snarare dåligt samvete och känner dig missnöjd.
 
 
5. Köp de kläder du vill ha nu
 
Vänta inte tills du gått ner i vikt, till exempel, utan skaffa de snygga kläder och underkläder som du längtar efter nu och i den storlek du har nu. Då känner du dig både fräschare och snyggare.
 
 
6. Lyssna på och bli medveten om vad du säger om dig själv
 
Kritiserar eller nedvärderar du dig själv med ord som "det är ingen idé, jag klarar det inte" eller "jag är så fet/ful/mager och dum i huvudet". Eller "jag hatar mitt utseende". Hur skulle du reagera om din partner eller bästa vän sade detsamma om sig själva? Du skulle sannolikt inte hålla med dem. Tänk på det nästa gång du kritiserar dig själv.
 
 
7. Ta inte åt dig negativa kommentarer
 
Sålla bort kommentarer, åsikter och kritik från andra människor om det inte är konstruktivt eller kan vara användbart för dig.
 
 
8. Jaga dina ”Energivampyrer”
 
Försök komma på allt som suger ut din tro på dig själv, som trycker ner dig och gör dig svag, maktlös, urlakad och deppig. När du blir medveten om och får insikt om vad det är kan du lättare göra dig av med det.
 
Sist men inte minst Vilja leva! 
 
Den sista beståndsdelen av självkänslan är viljan att leva. Kärleken till livet är den största kicken vi kan uppleva. Tillsammans med insikten om självkänslans betydelse för oss själva följer en genomgripande kärlek och respekt inför livet, oss själva och våra medmänniskor.
 
Den som kommit så här långt inser med önskvärd tydlighet att "leva för sin egen skull" inte betyder kortsiktig eller ohållbar egoism. Tvärtom - insikten att vår strävan efter hälsosam självkänsla inte går ut över andra människor gör oss trygga, starka och vänliga. Vi känner oss inte hotade och delar gärna med oss av våra framgångsrecept. I självkänslan finns respekten för andra människor inbyggd. Det finns ingen motsättning. Alla kan växa samtidigt.
 
 
 

RSS 2.0